Antal 0 st
Frakt 0,00 kr
Totalt 0,00 kr

Om Panduro Hobby


Att skapa för egen hand

Allt som vi gör på Panduro Hobby handlar om glädjen i att skapa något med dina händer. Inte för att du måste, utan för att du vill. Ett projekt som förgyller din tillvaro, uttrycker vem du är och samtidigt utmanar din kreativitet. Det spelar ingen roll om du skapar själv eller tillsammans med vänner och familj, om du är en entusiastisk amatör eller ett fullblodsproffs. Det som förenar oss alla är hur skapandet tilltalar både hjärtat och hjärnan.

Oräkneliga gånger har vi fått höra att TV:n, videon och datorerna skulle konkurrera ut hobbyn, men så blev inte fallet. Snarare tvärtom. Förmodligen för att skapandet är något som sitter djupt rotat i oss människor. Vi har ett behov av att konstruera, tänka, uttrycka och förverkliga våra drömmar. Att göra saker med händerna är en viktig fritidssysselsättning som skapar en motvikt till alla så kallade måsten i vardagen.  

Därför fortsätter Panduro Hobby arbeta så att du kan förverkliga dina drömprojekt och få utlopp för din kreativitet.Vårt företag

Det var genom ren skaparglädje som Panduro Hobby uppstod när spanskättade Carlo Panduro började tillverka egna souvenirer och smycken i efterkrigstidens Danmark. Hans son Jörgen utökade affärsidén genom att sälja hobbymaterial till den offentliga sektorn.
I augusti 1962 slogs portarna upp på Södra Förstadsgatan i Malmö - Panduro Hobbys första butik i Sverige.

Länge var den legendariska Pandurokatalogen den främsta försäljningskanalen, men under 80-talet började en seriös satsning på detaljhandel.

Panduro är i dag marknadsledande i Europa vad gäller hobbymaterial och har 114 butiker i sex länder. Under 2013 förvärvade Panduro 100 % av Pipoos, vår holländska motsvarighet. Det finns 31 Pipoos-butiker i Holland och Belgien 

För närvarande sysselsätter Panduro Hobby omkring 650 personer och företaget har en omsättning på 850 mkr.  Än idag är det familjen Panduro som, tillsammans med koncernchefen och styrelsen, leder och utvecklar företaget.

Företaget ägs av Thomas Panduro, Jesper Panduro och Peter Panduro. Hösten 2015 tillträdde Michael Forsmark som CEO. Tillsammans med Pipoos, är Panduro i dag marknadsledande i Europa.

Vårt sortiment

Panduro Hobby erbjuder ett heltäckande sortiment för alla typer av hobbyutövare. Det består av 10 000 artiklar där ungefär en fjärdedel förnyas årligen. Till skillnad från många av våra konkurrenter har vi egen produktutveckling på vårt huvudkontor i Malmö. Vi tar fram materialsatser som innehåller allt som behövs för projektet, samt utförliga instruktioner.

Vi har produkter för inredning, pappershobby, bakning, textildekoration, handarbete, barnpyssel och konst, för att bara nämna några områden. En stor del av produkterna tillhör vårt eget varumärke Panduro Design, medan andra tas fram tillsammans med externa formgivare. Ett exempel på det senare är Tilda, en populär serie som säljs på flera kontinenter


 

Beställ direkt

 
Logga in
   Vänta...Vi kontrollerar dina uppgifter!
Jag har glömt mitt lösenord
Användarnamn
E-post
Glömt lösenord
Ange den E-postadress du har registrerat hos oss så skickar vi ett mail med en återställningslänk.
E-post: